HTML

Mindennapi életünk

Minden ami velünk (életünkben) történik....

Friss topikok

Linkblog

Gázai háború vs. magyar válság

2009.01.24. 08:27 bambusz1

Az Izraeliek a Gázai offenzíva során 22 napon keresztül lötték a Palesztin területeket tüzérségi tarackokkal,föld-levegő és föld-föld rakétákkal,egyes hírek szerin még uránium- és foszfortartalmú lövedékekkel is,repülőgépekről bombázták,és tankokkal támadták a Gázai övezetet.Megannyi lerombolt épület (több mint 4000 épületet romboltak le, 20 000 épület súlyosan megrongálódott),építmény,szétlyuggatott út maradt hátra.Egyes hírforrások szerint 1330 halott és 5450 sebesültet követelt a "rövid" háború.Az ujjáépítést legalább 2 milliárd dollárra (1,52 milliárd euróra),becsülik.

Itt van ez a gazdasági válság,ami kis-hazánkat eléggé sújtja.Minket nem támadott meg egy nagyobb,erősebb,jobban felszerelt hadsereg.nem rombolták le épületeinket, építményeinket,útjainkat.Az itt élő emberek dolgozni,a gyerekek óvodába és iskolába jártak.Éltük a békés hétköznapjainkat.Mégis, nekünk az IMF-től 25 milliárd dollárra (20 milliárd euro),és az EU-tól 6,5 eurora van szükségünk a válság átvészeléséhez.

Na,jó nem biztos,hogy szükségünk lesz rá,de ez az összeg rendelkezésünkre(honatyáink rendelkezésére), áll.Az elején mentegetőztek miszerint nem kell,hogy mi ezt összeget felvegyük.Ez csak egy lehetőség,ha nagy szarban lennénk.Talán egy hét sem telt el,máris "lehívták" az első részletet,6,3 milliárd dollárt (4,9 milliárd eurót).Azóta napról-napra érkeznek a hírek,hogy mekora nagy bajban van az ország és a nemzet.

Hol vannak már azok az idő,amikor Fecónk büszkén mondta az újságírók,és riporterek hadának "dübörög a gazdaság".Amikor az irodájában táncot ejtett a Batiz Andrisnak.Most meg egyes munkahelyeken bemegy az ember éjszakás műszakba dolgozni és akkor közlik vele "mától nincs munkahelyed".

Ezt az egészet csak azért írtam le,hogy össze tudjuk hasonlítani mi a különbség egy háború sújtotta ország,és egy olyan ország között,ahol ugyan béke van sok-sok évtizede,de az ország vezetői tönkretették azt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: magyar euró háború hitel válság dollár gáza

A bejegyzés trackback címe:

https://bambusz1.blog.hu/api/trackback/id/tr63899069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása