HTML

Mindennapi életünk

Minden ami velünk (életünkben) történik....

Friss topikok

Linkblog

A Szent Korona is EU-s hitelfedezet

2009.01.20. 21:35 bambusz1

Olvasom a mai nap híreit, és megdöbbent látom,hogy a magyar kormány az Európa Unió hitel fedezeteként: „minden egyes állami vagyontárgyunk,akár a műkincseink is végrehajtható,ha nem teszünk eleget fizetési kötelezettségünknek”.

Ez azt jelenti,hogy elvileg a Szent Korona,vagy a magyar Országház épületét is bukhatjuk ha nem tudjuk visszafizetni a hitelt. Ez igen, ez már jó szerződés. Ezek ám az üzletemberek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magyarország számára egy állandó országház építésére az országgyűlés tervpályázatot írt ki 1881-ben. Több kiváló építész is jelentkezett, négy szinte egyenlő értékű pályázat született 1883-ra eklektikus (különféle korok, stílusok, irányzatok jegyeit vegyesen alkalmazó, önálló elemeket alig tartalmazó irányzat), stílusban. A győztes Steindl Imre (1839-1902), neogótikus hatású (az első romantikus építészeti stílusirányzat, mely tisztán a gótika stíluselemeiből táplálkozik), épületterve lett. Az építkezés 1885-től 1904-ig tartott, és kizárólag hazai építőanyagokat használtak fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A magyar Szent Korona a magyar államiság jelképe, mely végigkísérte a magyar történelmet legalább a 12 századtól napjainkig. Egyes kutatók, történészek szerint a koronát III Béla (1172-1196), korában állították össze, két fő részből, a görög koronából és a latin koronából, a keresztet a tetejére a 16 században helyezték rá meglehetősen durva módon, a Krisztusi jelkép átlyukasztásával.

Egy másik teória szerint, II. Szilveszter pápa küldte I. Istvánnak koronázására. Ennek alapján a népszerű név Szent István koronája. Az 1000 év alatt 55 király fején „landolt” ezen korona.

 

Talán érthető, ha a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a hitel vissza legyen fizetve. Nem kímélve senkit és semmit. Hiszen már a második (pót) költségvetést terjesztik elő. No de könyörgöm, azért mert ők szétlopták az országot, felelőtlenül költekeztek, az én és sok más honfitársam bérét busásan megsarcolták, azért vesznek fel ilyen feltételekkel hitelt, amit nyilvánosságra hoznak, csak azért, hogy elfogadjuk a megszorításokat, további durva sarcolásokat. Kíváncsi lennék, hogy a mi Fecónk hogyan tud reggelente tükörbe nézni, úgy, hogy ne köpje szemen magát.

 

Hiszen mi fog következni, ha nem fizetik (fizetjük), vissza a hitelt?

 

Nézzük a koronát:

Az EU lenyúlja, értéke felbecsülhetetlen, egy országot, egy nemzetet megfosztanak a nemzeti jelképétől. Bele gondolni is rossz.

 

Az ország háza:

Hmm, ideköltözik az EU parlament Brüsszelből. Mert ugye az épületet nem tudják elvinni. Még lehet jól is járnánk vele.

A mi honatyáink meg kiülnek a Duna partra, vagy a Margit-szigetre vitázgatni. De kötelező lesz a +40c fokban, és a -15c fokban is. Én meg megyek, és egy jót röhögök rajtuk.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: eu parlament európa hitel szent unio korona országház

A bejegyzés trackback címe:

https://bambusz1.blog.hu/api/trackback/id/tr57892046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása